Sarcina

Incepand cu saptamana a 10-a de sarcina toate organele vitale ale bebelusului s-au format si incep sa functioneze impreuna, urmand sa se dezvolte complet pana la finalul celor 40 de saptamani de sarcina.

Citește mai departe: Saptamana a 10-a de sarcina

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

In saptamana a 9-a de sarcina bebelusul tau a crescut si are acum dimensiunile unei masline. Masoara aproximativ 2,5 cm lungime si cantareste 2 grame.

            Incepand cu aceasta saptamana coada embrionara a disparut complet, in timp ce piticul vostru incepe sa arate a bebelus, evoluand de la stadiul de „mormoloc".

Citește mai departe: Saptamana a 9-a de sarcina

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Nu-i asa ca nici nu ti-ai dat seama cand au trecut 8 saptamani de cand porti in pantece bebelusul al tau si al partenerului tau?

            Cu siguranta intrebarile daca va fi fetita sau baietel nu au intarziat sa apara. Ei bine, incepand cu saptamana a 8-a de sarcina incep sa se dezvolte organele genitale ale bebelusului, insa ele nu sunt suficient de vizibile incat sa se vada la ecograf daca este fetita sau baietel.

Citește mai departe: Saptamana a 8-a de sarcina

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Burtica a inceput sa se vada putin, iar tu si partenerul tau sunteti din ce in ce mai nerabdatori sa va intalniti cu puiul vostru?

            In a 7-a saptamana de sarcina, bebelusul continua sa se dezvolte. Incepand cu aceasta saptamana cordonul ombilicat este format complet, asigurand legatura permanenta intre el si mamica pana la sfarsitul celor 40 de saptamani. Prin cordonul ombilical bebelusul se oxigeneaza si primeste substantele nutritive necesare evolutiei naturale a fatului.

Citește mai departe: Saptamana a 7-a de sarcina

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Incepand cu saptamana a 6-a de sarcina, organele interne ale bebelusului incep sa se dezvolte rapid, cel mic avand acum dimensiunile unui bob de mazare.

            Creierul si sistemul nervos se dezvolta rapid, iar trasaturile fetei incep sa prinda contur. In locul in care se vor dezvolta ochisorii, nasul si urechile vor aparea ca niste puncte negre.

Citește mai departe: Saptamana a 6-a de sarcina

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

In ce stadiu de dezvoltare este bebelusul in saptamana a 4-a de sarcina? Ce alimentatie si stil de viata trebuie sa adopte viitoarele mamici in aceasta perioada? Ce modificari sufera corpul gravidutei?

In cadrul acestui articol veti afla raspunsurile la aceste intrebari, plus multe altele.

Citește mai departe: Saptamana a 4-a de sarcina

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

SuperMom la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!