Beauty & Lifestyle

Blonda, brunet sau roscata ?!? Indiferent de culoarea pe care o porti un par, este esential sa intelegi ca un par vopsit este un par special cu nevoi special! Specialistii din domeniu spun ca parul vopsit trebuie ingrijit cu produse de intretinere dedicate. Samponul, balsamul si masca, toate trebuie adaptate tipului si structurii firului de par pentru a mentine culoarea si stralucirea parului.

  1. Daca iti doresti si tu o podoaba capilara ca cele pe care le vezi in reviste, trebuie sa inveti sa-ti ingrijesti parul “ca la carte”: dupa samponare, clateste bine parul si aplica balsam – daca ai o structura fina a firului de par sau masca – daca firul de par este mai gros.
  2. Secretul unui par frumos si sanatos este sa inveti cum sa folosesti produsele dedicate tipului tau de par in mod corect. Diferenta dintre balsam (conditionner) si masca este durata de actionare a acestora. Balsamul se aplica pe parul fin tocmai pentru ca are o durata de actionare imediata, spre deosebire de masca de par care are nevoie de un timp de actionare de 5-10 minute. Masca este mai consistenta, mai puternica si are o concentratie mai mare de substante active, tocmai de aceea este recomanda unui fir de par mai gros.
  3. Si, cel de-al treilea lucru extrem de important, dupa spusele specialistilor, este hidratarea. Hidratarea parului se vede atat din alimentatie, cat si din folosirea in exces a produselor de uscat si de coafat parul. Utilizarea placii de par, a ondulatorului sau a uscatorului nu face altceva decat sa usuce excesiv, sa duca la pierderea pigmentului din par. In scurt timp parul se va matifia, va devein casant si inexpresiv. Si, nicio femeie nu-si doreste asa ceva, nu-i asa?

In concluzie, parul vopsit are nevoie de o ingrijire speciala. Folositi un sampon potrivit, alegeti balsamul sau masca – in functie de grosimea firului de par, lasati produsele de ingrijire sa actioneze atat timp cat este recomandat si evitati folosirea in exces a produselor de coafat. In scurt timp veti avea un par stralucitor, culoarea va rezista mai mult timp, iar voi va veti mandri cu un par sanatos si frumos aranjat.Tips and tricks pentru parul vopsit

SuperMom la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!